Vuodesta 1976

Lauttasaaren merellinen olohuone

Perinteikäs pursiseura- ja merenrantaravintola Blue Peter on toiminut HSK:n pursiseuralla vuodesta 1976 asti. Blue Peter palvelee asiakkaitaan ympäri vuoden lounaan, bistron ja erilaisten tilaisuuksien muodossa. Kesä on meille sesongin aikaa ja silloin nautitaan raikkaita juomia ja hyvää ruokaa iloisen vilinän keskellä. Talvisin Blue Peteristä avautuva merimaisema tarjoaa puitteet järjestää juhlatilaisuuksia ja kokouksia isommillekin ryhmille. Varauksista huolimatta ravintolamme ovi on aina auki kaikille vieraillemme.

Entiset purjehtijat, pitkän linjan yrittäjät, veljekset Jussi ja Ville Forsman, ovat pyörittäneet Blue Peteriä menestyksekkäästi jo reilun 15 vuoden ajan.

loading map - please wait...

Ravintola Blue Peter: 60.151800, 24.890800
Faro Channelside bar & restaurant: 60.161500, 24.909900

Siitä se lähti!

Entiset purjehtijat, pitkän linjan yrittäjät, veljekset Jussi ja Ville Forsman, ovat pyörittäneet Blue Peteriä menestyksekkäästi jo reilun 15 vuoden ajan. Ravintolayrittäjyyteen lähteminen syntyi tovin pohdiskelun jälkeen saunan lauteilla 49er-purjehdusuran päättyessä, kun olympiapaikka ei auennutkaan veljeksille vuonna 2000.

”Yrittäminen on vähän niin kuin kilpapurjehdusregatta – se ei voita joka on hetkellisesti paras tai nopein vaan se, joka tekee vähiten virheitä.”

Menestyksen salaisuus ei ole hifistely, vaan konstailematon ja monipuolinen ruokatuote sekä riittävän monipuolinen tarjonta palveluissa. Vuonna 2006 solmittu pitkäaikainen vuokrasopimus antoi mahdollisuuden täydelle remontille, jossa puitteet muokattiin 2000-luvun tasolle.

“Remontin tavoitteena oli saavuttaa rennon asiallinen ilmapiiri, jossa viihtyvät niin pursiseuran jäsenet kuin muutkin asiakkaat. Hyvä ruoka ja sopivan monipuolinen juomavalikoima parantavat luonnollisesti viihtyvyyttä”, ravintoloitsijat kertovat.

Blue Peterin ilmeen takana on nimekäs suunnittelutoimisto dSign Vertti Kivi & Co.

Vuonna 2008 yrittäjäveljekset palkittiin Lauttasaaren vuoden yrittäjiksi. Yrittäjäpalkinto perustui huomattavan riskin ottamiseen toiminnan laajentamiseksi sekä kasvavaan ja kannattavaan toimintaan. Parhaimmillaan veljekset ovat pyörittäneet neljää ravintolaa pääkaupunkiseudulla. Tänään he luotsaavat kahta merenrantaravintolaa – Blue Peteriä ja Faroa.

Työnjako veljesten kesken on suhteellisen selkeä – Ville vahtii rahakirstua ja Jussi puolestaan huolehtii, että rahaa käytetään markkinointiin ja kiinteistöihin. Ville on jämpti johtajatyyppi, Jusa taas tiirailee, mihin maailma on menossa; luo ideoita ja keksii ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin.

Katja on toiminut ravintolayhtiössä vajaan 10 vuoden ajan erilaisissa tehtävissä myynnistä henkilöstöhallintoon. Osa työajasta menee luovien jossakin yrittäjien tehtävien välillä – mikään päivä ei ole samanlainen! Katja yrittää saada hommat pyörimään niin, että ravintolan esimiehillä on eväät ja työvälineet kunnossa päivittäiseen johtamiseen. Vastuualueinaan Katjalla on työsuhdeasioiden ohella pilkun ja palveluotteen viilaaminen sekä HDF:n luominen.

Keittiötiimiä johtaa upea duo, Minna ja Balgoja, jotka kesän 2017 jälkeen napattiin Blue Peterin loistavan keittiötiimin johtoon. Kansainvälisyys näkyy niin ruokatuotteessa kuin henkilökunnassakin – kokkeja on tälläkin hetkellä muutamasta eri maasta. Kiireiset hetket suoritetaan ilon kautta – joukosta löytyy huumoriveikkoja keventämään hektisiä tilanteita. Keittiö valmistaa bistroannoksia ylpeydellä ja seisoo valmistamansa ruoan takana.

Salitiimistä vastaa Anni ja Titta, jotka huolehtii asiakkaiden viihtyvyydestä yhdessä aurinkoisen ja asiakaspalvelualttiin tiimin kera. Tiivis viiden hengen salitiimi kolminkertaistuu kesäkausiksi. Joukko täydentyy ammattitaitoisilla tarjoilijoilla ja vuoropäälliköillä sekä alaan tutustuvilla nuorilla saliapulaisilla.

Yhteisenä tavoitteenamme on tuottaa asiakkaille onnistuneita käyntejä ja tilaisuuksia hymy huulilla. Pyrimme tekemään kaikkemme asiakkaidemme eteen, mutta joskus meiltäkin ote voi lipsahtaa parhaamme yrittäessä. Otamme siis mielellämme risuja ja ruusuja vastaan, jotta voimme parantaa palveluamme. Ethän siis epäröi laittaa meille suoraa palautetta – arvostamme sitä ja haluamme kehittyä. Kiitos!